Bazen bilgisayar kendiliğinden hata veriyor gibi düşündüğümüz durumlar olabilir. Fakat bu hataların tamamının aslında bir sebebi vardır. Kimi zaman güncellemeden kaynaklanır, kimi zaman bilgisayara yüklediğimiz üçüncü taraf yazılımlardan sonra kaynaklanır. Veya en kötüsü de virüs bulaşmış olabilir. İşte bu sebeplerin hepsini test etmeden şundandır diyebilme şansımız yok. Fakat sizler için hatalardan dolayı oluşan yeniden başlatma sorunlarına bir küçük tüyo verelim istedik. Bahsettiğimiz çözüm yolu genelde basit hatalardan kaynaklı oluşan, siz bilgisayarınızı düzgün kapatsanız dahi kendiliğinden yeniden açılmasıdır.

Bilgisayarımı Kapatıyorum, Yeniden Başlatıyor

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu çözüm yolu sadece belli başlı hataları görmezden gelmek için uygulanır. Ve aslında hataları da çözmez. Sadece Windows işletim sisteminin sizin için hatalara karşı almış olduğu bir önlemi kapatmaktan ibarettir. Peki bu yöntem ne zaman uygulanmalıdır?

Basit Bilgisayar Hataları

Bilgisayarınızın çalışmasına engel olmayan, sizin farkedemediğiniz basit hatalar olabilir. Bilgisayarınız da bu hatalardan dolayı önlem olarak bazen siz kapatsanız bile yeniden başlatılıyor olabilir. Bir hatanın basit olup olmadığını anlamak için, kullanıcı olmak fazlasıyla yeterlidir. Bilgisayarınızın çalışmasında herhangi bir sorun yoksa, gündelik yaptığınız işlemleri sorunsuz halledebiliyorsanız, bilgisayarınız olması gerekenden yavaş çalışmıyorsa genelde bu tür hatalar basit hatalardır. Önceliğimiz, deneyimli bir teknik servise durumu bildirerek arıza tespiti akabinde de onarımı yaptırmanızdır. Fakat bahsettiğimiz gibi durumlarda fazladan masraf çıkmasın veya mevcut iş planınız aksamasın istiyorsanız bu yöntemi gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

Bilgisayar Yeniden Başlatılıyor Hatası Çözümü

Öncelikle bilgisayarınız açık durumdayken hiç bir program çalıştırmadan masa üstünde bulunan bilgisayarım simgesine sağ tıklayarak > özellikler kısmına tıklıyorsunuz. "Bilgisayarım" simgesinin köşesinde kısayol işareti olmadığına lütfen dikkat edin. Eğer oradaki "Bilgisayarım" simgesi bir kısayol ise mevcut bilgisayar özellikleri ekranına değil de sizi kısayol özellikleri penceresine yönlendirecektir. Şayet "Bilgisayarım"(Windows Vista,7,8,8.1,10) veya "Bu Bilgisayar"(Windows11) simgesinin köşesinde kısayol işareti varsa Bilgisayarım 'ın içine girerek boş bir yerde sağ tıklayarak > özellikler kısmına tıklayabilirsiniz.

Bilgisayar özellikleri penceresi açıldıktan sonra, açılan ekranda "Gelişmiş Sistem Ayarları" bölümünü bulup tıklayın. Açılan sistem özellikleri ekranında ise "Gelişmiş" sekmesine tıklayın. Bu sekmede açılan pencerede "Başlangıç ve Kurtarma" başlığı adı altında bulunan "Ayarlar" butonuna tıklayın. Açılan yeni pencerede "Sistem Hatası" başlığı altında bulunan "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneğini pasif hale getirin. Sonrasında ise tüm pencereleri "Tamam" a tıklayarak kapatabilirsiniz. İşlemin sağlıklı olabilmesi açısından bilgisayarınızı bir kez yeniden başlattıktan sonra sorununuzun çözüldüğünü göreceksiniz.

İlgili sorunun çözümü için görsel olarak ta görmek isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

https://youtube.com/shorts/qZcO2X3Lmvg?si=3azeGydMF8TWulFM 

Sorun Düzelmedi, Ne Yapmalıyım ?

Yaptığınız işlemler sonrası sorununuz düzelmediyse, yukarıdaki yazımızda bahsettiğimiz olayların dışında farklı bir probleminiz var demektir. Maalesef ki bu yöntem ile düzelmediyse de sorununuz ciddi demektir. En kısa zamanda size en yakın, deneyimli bir bilgisayar teknik servisine başvurmanızı öneririz. 

Bu tarz sorunlar ve dahası için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Arıza tespiti ve sorun gözlemi için müşteri temsilcilerimiz, sabırla ve titizlikle sizlerle ilgilenmek için bekliyor olacaklar. Yaptırdığınız veya yaptıracağınız servis işlemlerinini garantili olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca sorunun kaynağının ve onarımının doğru bir biçimde yapıldığının da ispatını talep etmelisiniz. Bu şekilde bir onarım işleminden sonra zaten kesinlikle aynı sorundan başınız ağrımayacak demektir. 

Sorununuz düzeldiyse geçmiş olsun dileriz. Şayet düzelmediyse hemen bizimle irtibata geçebilirsiniz!